Alkali Gıdalar Ve Uygun Ph Dengesi

Alkali Gıdalar Ve Uygun Ph Dengesi, Sağlıklı bir pH dengesi kurmak için alkali besinler kullanmakta yarar vardır. Vücut sıvılarının ve dokularının asitleşmesin de en büyük faktör yeterince alkali gıdaları seçmeme gerçeğidir.  Bunun için alkali gıdalar içeren diyet programı uygulanmalıdır. Batı diyeti ise hayvansal protein, beyaz un, şeker ve yapay maddeler gibi asitli gıdalar üzerine dayanır.

Alkali Gıdalar Ve Uygun Ph Dengesi

Alkali besinler;  taze meyve, sebze, et ve işlenmiş gıdalardır.

Asidik bir vücut için tek neden sadece gıdalar değildir. Çok fazla stres de toksinlerin oluşumunu tetikleyebilir. Ayrıca çevre kirliliği de birçok organın asidik olmasına sebep olabilmektedir.

Daha alkali besinler seçerek vücudun daha düzgün ve sağlıklı bir pH dengesine kavuşmasına yardımcı olabiliriz. Alkali gıdalar vücudun daha doğal çalışmasına olanak tanır. Bakteri ve mantarların çoğu alkali bir ortamda gelişemezler. Aynı durum birçok virüs için de geçerlidir. Bunlar vücutta gelişemedikleri için daha az vücut bozulmasına neden olur.

Bazı kan, doku ve organ sistemlerinin asitleşmesi ile bağlantılı olduğu sanılan hastalık ve bozukluklar şunlardır:

-Kanser

-Kronik ağrı ve sancılar

-Diş eti hastalıkları (Gingivitis)

-Depresyon

-Osteoporoz

Bir diyet programı uygulamak çoğu insana zor geliyor olsa bile vücudun genel sağlığı açısından oldukça önemli yer tutmaktadır.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s