Çikolata Yüksek Tansiyon Riskini Düşüyor

Yüksek tansiyon felç ve damar hastalığı riskini yükselten önemli bir husustur. Stres, kötü beslenme ve yaşam tarzının bir sonucu olarak vücudumuzdaki enzimler damarlardaki kan basıncının artmasına ve daralmasına neden olan bir madde üretirler.

Çikolata Yüksek Tansiyon Riskini Düşüyor

Standart tıbbi uygulama bu enzimlerin hareketini inhibe eden ACE inhibitörleri reçetesidir. Genellikle bu reçete doğru sonuç vermediği gibi yan etkileri de görülebilmektedir. Araştırmacılar çikolatada bulunan kakaoda doğal flavanols bulunduğunu doğruladı. Bu doğal maddenin kan basıncını düşürebileceğini çözüm olarak belirttiler.

Kardiyovasküler Farmakoloji Dergisinde yayınlanan bir çalışmanın sonuçlarında da kakao ve çikolatada ki flavanols’un nasıl kan basıncını düzenlediği ve vücudun sıvı dengesini etkilediği anlatılıyor. Bu görülen yararlar yaygın olarak kullanılan şekerli sütlü çikolata ile mümkün olmadığı görülmüştür. Ayrıca araştırmacılar, kakao oranı yüksek olan çikolata tüketimi yapan yüksek tansiyon rahatsızlığı bulunan kişiler de anlamlı kan basıncı azalması görmüştür. Normal basınç değerleri olan bireyler üzerinde ise herhangi bir etki göstermediği görüldü.

Flavanols, kan damarı duvarlarında da rahatlatıcı bir etki göstermektedir.

Flavanols ve kateşinler insan sağlığı için gerekli olan işlenmemiş gıdalarda bulunan kimyasal bileşiklerdir.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s