İdeal Bir Uyku İle İdeal Bir Hayat Elde Etmek Çok Kolay

İdeal Bir Uyku İle İdeal Bir Hayat Elde Etmek Çok Kolay, Günün tüm yorgunluğunu, stresini üzerimizden atarak en çok dinlendiğimiz ve rahatladığımız anlar herhalde genellikle uyuduğumuz anlar oluyor. Her şeyde olduğu gibi uykuda da belli sınırlar var ve hayatımızın her alanında olduğu gibi uykunun da ne çoğu ne de azı yararlı. Sağlıklı bir vücut ve zinde bir zihin için kararında bir uyku çekmek gerekiyor.

Bilim adamlarınca yapılan araştırmalara göre günde 7 ya da 8 saat uyuyan insanların sağlığının günde 5 saatten az ve yahut 10 saatten çok uyuyan insanlara göre daha iyi olduğu tespit edildi. Günde 7 ya da 8 saat uyuyan insanların diğer insanlara göre daha az hastalandıkları da elde edilen bu tespitler arasında.

Tabii ideal uyku zamanı bünyeden bünyeye farklılık göstermekte. Aynı şekilde kadınlarda ve erkeklerde de farklılık göstermekte. Yine bilim adamlarınca yapılan araştırma sonuçlarına göre kadınların günde 7 saat 38 dakika uyumalarının kişilerin sağlıkları açısından en uygun uyku süresi olduğu anlaşıldı.


Leave a comment